pearoog

Šampinjoni bolognese ja suvikõrvitsa spagetid

Retsepti pani kokku Tiina Saar

Kogus: mõeldud 4-le sööjale

  • 150 ml oliiviõli
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 1 hakitud sibul
  • 1 hakitud porgand
  • 1 hakitud sellerivars
  • 500 g seeni (šampinjoni) või muud meelepärased seened
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 400 g purk konservitud purustatud tomateid
  • 75 g kontsentreeritud tomatipastat
  • soola ja musta pipart
  • värsket basiilikut
Juurde: 500 g suvikõrvitsa spagetid või pasta.

Pruunista paksupõhjalises potis kuubikuteks hakitud küüslauk, sibul ja prae umbes 5 minutit. Seejärel seened, kuni hakkab väljuma vedelik. Prae kuldseks. Lisa pune, purustatud tomatid või tomatipastat (tomatipasta annab hea maitse ja teeb kastme paksemaks) või ka mitte. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata kaanega ja lase 20 min vaiksel tulel podiseda. Sega aeg-ajalt, et vältida põhjakõrbemist. Maitsesta vajadusel soolapipraga, sega juurde katkirebitud värskeid basiilikulehti. Tõmba köögivilja noa otsaga või lõika kokanoaga peenikesed suvikõrvitsa ribad ja prae pannil õrnalt läbi oliiviõlis.

Sarnased retseptid

Kalafoor Lihafoor

#Eat4Change

toidufoor@elfond.ee

Projekti elluviimist ja ajakohastamist rahastab Euroopa Liit. Sisu eest vastutab Eestimaa Looduse Fond koos teiste projekti Eat4Change partneritega ja see ei pruugi kajastada Euroopa Liidu ametlikke seisukohti.

Kasutame küpsiseid, et pakkuda teile parimat kogemust meie veebisaidil. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.