pearoog taimetoit

Röstitud aedviljad

Koju seismajäänud köögiviljad saavad ahjus maitsvaks suutäieks!

Selles toidus saab ära kasutada kappi jäänud köögiviljad, mida muidu kasutada ei oska. Planeedisõber paneb taldrikule rohkelt taimi!

  • porgand
  • sibul
  • bataat
  • tomat
  • paprika
  • küüslauk
  • toiduõli
  • tüümian
  • sool
  • võrsed
  • laim

Puhasta aedviljad ja tükelda kuubikuteks. Haki tüümian peeneks, pressi küüslauk ning sega need toiduõliga. Kuumuta ahi 190 kraadini. Sega kokku tükeldatud porgand, sibul, bataat ja paprika. Lisa neile ürdi-küüslaugu õli.

Küpseta ahjus 190 kraadi juures poolpehmeks ning lisa tükeldatud tomat. Küpseta kuni juurviljad on pehmed. Võta küpsetusplaat ahjust ning sega aedviljad korralikult omavahel läbi. Maitsesta laimimahla ja soolaga.

Sarnased retseptid

Kalafoor Lihafoor

#Eat4Change

toidufoor@elfond.ee

Projekti elluviimist ja ajakohastamist rahastab Euroopa Liit. Sisu eest vastutab Eestimaa Looduse Fond koos teiste projekti Eat4Change partneritega ja see ei pruugi kajastada Euroopa Liidu ametlikke seisukohti.

Kasutame küpsiseid, et pakkuda teile parimat kogemust meie veebisaidil. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.