Röstitud aedviljad

Koju seismajäänud köögiviljad saavad ahjus maitsvaks suutäieks!


Selles toidus saab ära kasutada kappi jäänud köögiviljad, mida muidu kasutada ei oska. Planeedisõber paneb taldrikule rohkelt taimi!

  • porgand
  • sibul
  • bataat
  • tomat
  • paprika
  • küüslauk
  • toiduõli
  • tüümian
  • sool
  • võrsed
  • laim

Puhasta aedviljad ja tükelda kuubikuteks. Haki tüümian peeneks, pressi küüslauk ning sega need toiduõliga. Kuumuta ahi 190 kraadini. Sega kokku tükeldatud porgand, sibul, bataat ja paprika. Lisa neile ürdi-küüslaugu õli.


Küpseta ahjus 190 kraadi juures poolpehmeks ning lisa tükeldatud tomat. Küpseta kuni juurviljad on pehmed. Võta küpsetusplaat ahjust ning sega aedviljad korralikult omavahel läbi. Maitsesta laimimahla ja soolaga.