Peedi-hakklihapallid

Planeedisõbra liharoogades saab liha kogust nupukalt vähendada - lisa köögivilju!


Kogus: umbes 30 palli

  • 500 g Lihaveise hakkliha (soovitavalt maheliha, nt. Liivimaa Lihaveis)
  • 2 tk eskmist peeti (võib olla ka keedupeet)
  • 1 tk keskmine sibul
  • 1 tk muna
  • 1 dl seesamiseemneid
  • 1.5 tl soola
  • 2 tl Vahemere ürdisegu
  • purustatud musta pipart
  • vürtsikust saad lisades sriracha kastet
Koori peedid ja puhasta sibul. Riivi köögiviljad peene riiviga ja sega hakkliha hulka. Lisa ka üle jäänud koostisosad ja sega kätega ühtlaseks tainaks. Vormi märgade kätega meelepärase suurusega pallikesed ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi või plaadile. Küpseta 225 kraadi juures 15–20 minutit.

Serveeri kuumad lihapallid koos keedetud kartulite või riisiga.