pearoog liharoog

Peedi-hakklihapallid

Planeedisõbra liharoogades saab liha kogust nupukalt vähendada - lisa köögivilju!

Kogus: umbes 30 palli

  • 500 g Lihaveise hakkliha (soovitavalt maheliha, nt. Liivimaa Lihaveis)
  • 2 tk eskmist peeti (võib olla ka keedupeet)
  • 1 tk keskmine sibul
  • 1 tk muna
  • 1 dl seesamiseemneid
  • 1.5 tl soola
  • 2 tl Vahemere ürdisegu
  • purustatud musta pipart
  • vürtsikust saad lisades sriracha kastet

Koori peedid ja puhasta sibul. Riivi köögiviljad peene riiviga ja sega hakkliha hulka. Lisa ka üle jäänud koostisosad ja sega kätega ühtlaseks tainaks. Vormi märgade kätega meelepärase suurusega pallikesed ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi või plaadile. Küpseta 225 kraadi juures 15–20 minutit.

Serveeri kuumad lihapallid koos keedetud kartulite või riisiga.

Sarnased retseptid

Kalafoor Lihafoor

#Eat4Change

toidufoor@elfond.ee

Projekti elluviimist ja ajakohastamist rahastab Euroopa Liit. Sisu eest vastutab Eestimaa Looduse Fond koos teiste projekti Eat4Change partneritega ja see ei pruugi kajastada Euroopa Liidu ametlikke seisukohti.

Kasutame küpsiseid, et pakkuda teile parimat kogemust meie veebisaidil. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.