Panna cotta kaerakoorega
Planeedisõber paneb ka magustoitu taimseid tooteid!
See panna cotta retsept on planeedisõbralikum, sest kasutasime loomsete toodetega võrreldes väiksema keskkonnajalajäljega kaeratooteid. Võimalusel eelista mahemärgiga ja õiglase kaubanduse tooteid.
- 500 g kaerapiima
- 500 g kaerakoort
- 50 g valget šokolaadi
- 8 g želatiini (või agaragarit)
- suhkrut (maitse järgi)
- natuke soola
- riivitud apelsini- ja sidrunikoort
Kuumuta koor, piim, suhkur ja teised maitseained keemiseni. Sulata sisse valge šokolaad. Lisa riivitud apelsini- ja sidrunikoor. Samal ajal pane külma veega paisuma želatiinipulber (vett pane natukene rohkem kui želatiini). Kui želatiin on paisunud, sulata see vesivannil ja sega panna cotta massile juurde. Lase seista u 10 minutit, enne kui vormi valad. Hoia magustoitu külmas, kuni see on korralikult tarretunud.