magustoit

Panna cotta kaerakoorega

Planeedisõber paneb ka magustoitu taimseid tooteid!

See panna cotta retsept on planeedisõbralikum, sest kasutasime loomsete toodetega võrreldes väiksema keskkonnajalajäljega kaeratooteid. Võimalusel eelista mahemärgiga ja õiglase kaubanduse tooteid.

  • 500 g kaerapiima
  • 500 g kaerakoort
  • 50 g valget šokolaadi
  • 8 g želatiini (või agaragarit)
  • suhkrut (maitse järgi)
  • natuke soola
  • riivitud apelsini- ja sidrunikoort

Kuumuta koor, piim, suhkur ja teised maitseained keemiseni. Sulata sisse valge šokolaad. Lisa riivitud apelsini- ja sidrunikoor. Samal ajal pane külma veega paisuma želatiinipulber (vett pane natukene rohkem kui želatiini). Kui želatiin on paisunud, sulata see vesivannil ja sega panna cotta massile juurde. Lase seista u 10 minutit, enne kui vormi valad. Hoia magustoitu külmas, kuni see on korralikult tarretunud.

Sarnased retseptid

Kalafoor Lihafoor

#Eat4Change

toidufoor@elfond.ee

Projekti elluviimist ja ajakohastamist rahastab Euroopa Liit. Sisu eest vastutab Eestimaa Looduse Fond koos teiste projekti Eat4Change partneritega ja see ei pruugi kajastada Euroopa Liidu ametlikke seisukohti.

Kasutame küpsiseid, et pakkuda teile parimat kogemust meie veebisaidil. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.