Panna cotta kaerakoorega

Planeedisõber paneb ka magustoitu taimseid tooteid!


See panna cotta retsept on planeedisõbralikum, sest kasutasime loomsete toodetega võrreldes väiksema keskkonnajalajäljega kaeratooteid. Võimalusel eelista mahemärgiga ja õiglase kaubanduse tooteid.


  • 500 g kaerapiima
  • 500 g kaerakoort
  • 50 g valget šokolaadi
  • 8 g želatiini (või agaragarit)
  • suhkrut (maitse järgi)
  • natuke soola
  • riivitud apelsini- ja sidrunikoort

Kuumuta koor, piim, suhkur ja teised maitseained keemiseni. Sulata sisse valge šokolaad. Lisa riivitud apelsini- ja sidrunikoor. Samal ajal pane külma veega paisuma želatiinipulber (vett pane natukene rohkem kui želatiini). Kui želatiin on paisunud, sulata see vesivannil ja sega panna cotta massile juurde. Lase seista u 10 minutit, enne kui vormi valad. Hoia magustoitu külmas, kuni see on korralikult tarretunud.