Okonomiyaki - jaapanipärane pannkook
Planeedisõber sööb palju köögivilju!
Okonomiyaki retsept on paindlik. Kasuta just neid köögivilju, mis Sulle meeldivad. Eestimaalane võiks köögivilju hoopis rohkem süüa ja see on tervislikum ja planeedisõbralikum. Okonomiyaki pakub maitsvat võimalust neid uuel viisil kasutada. Eelista mahemune, nende kanade sööt on kasvatatud ilma sünteetiliste pestitsiidide ja mineraalväetisteta.
- 250 g valget peakapsast
- 200 g porgandit
- 50 g punapeeti
- 3 kanamuna (mahe ja kohalik, vegan varianti võib proovida kikerhernevedelikuga)
- 200 g kaerajahu
- 150 g vett
- soola
- suhkrut
- toiduõli praadimiseks
Riivi köögiviljad peene riiviga. Sega kokku kaerajahu, munad, vesi ja maitseained. Kuumuta õli pannil ning küpseta okonomiyakid pannil.
Serveeri näiteks koos kaunviljadega. Sobib ka koos toidufoori (toidufoor.ee) rohelisega märgitud kala või lihaga.