4-le inimesele. Valmistusaeg: 30-35 minutit.
Retsepti koostas: Alex Aus
Koostisosad:
· 600g toorest kooritud kartulit
· 2 väikest sibulat
· 2 muna
· 1 spl jahu
· 1 tl soola
· 100 g riivitud juustu
· Õli praadimiseks
Viska köögikombaini või blendrisse kartul, sibul, jahu, muna ja maitseained. Blenderda kõik ühtlaseks püreeks. Viimasena lisa riivitud juustu ja blenderda hetk veel. Kui soovid, võid siia segusse lisada veel köögivilju, aga siis vähenda kartuli kogust.
Tõsta supilusikaga väiksed kartulipannkoogid pannile ja prae õlis mõlemalt poolt 2-4 minutit kuniks koogid on kuldpruunid ja krõbedad.
Küüslaugukaste:
· 3-4 spl kreeka jogurtit või hapukoort
· 2 küünt küüslauku
· hakitud peterselil
· 1 tl soola
· 1 tl paprikapulbrit
· näputäis suhkrut
Sega kokku kreeka jogurt, värske hakitud küüslauk ja petersell ning maitsesta soola ja soovi korral näputäie suhkruga. Kui kaste on liiga paks, lisa juurde veidi vett või õli.
Serveeri juustuseid kartulipannkooke kuumalt koos külma küüslaugu kastmega.
Projekti elluviimist ja ajakohastamist rahastab Euroopa Liit. Sisu eest vastutab Eestimaa Looduse Fond koos teiste projekti Eat4Change partneritega ja see ei pruugi kajastada Euroopa Liidu ametlikke seisukohti.