Tomatine tatrapanniroog mustade ubade ja pidulike rosinatega

Toidufoori jaoks pani kokku Triin Reilson


Kogus: 5-6 sööjale

  • 2-3 spl õli
  • 1/4 tl jahvatatud muskaatpähklit
  • 0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid, 1/4 tl jahvatatud kaneeli
  • 1,5 cm jupp ingverit, kooritud ja peeneks hakitud
  • 2 sibulat, kuubikuteks tükeldatud
  • 1-2 porgandit, tükeldatud
  • 1 vart sellerit
  • 3 küünt küüslauku
  • 2 spl tomatipastat
  • 100 g rosinaid
  • 200 g toortatart, leotatud
  • 1 purk musti ube (400 g)
  • Maitse järgi soola-pipart
Pane toortatar juba varem likku.
Pane koos õliga pannile sibul, porgand, seller, ingver, muskaatpähkel, vürtsköömned, kaneel ja 0,5 tl soola ning prae keskmisel kuumusel kuni porgand on peaaegu pehme, 15-20 minutit. Lisa tomatipasta ja jätka praadimist 5 minutit, lisa küüslauk, sega ja prae veel pool minutit. Kurna ja pese toortatar korralikult ning lisa pannile, lisa 1 tl soola ja nii palju vett, et see tatra täpselt ära kataks. Sega sisse rosinad. Keeda kuni vesi on imendunud, proovi kas tatar on piisavalt pehme ning korrigeeri maitsestust. Kurna ja loputa oad ning sega toidu sisse.

Tatraroog podisemas (Foto: Silja Kana)