(Rooma) salati-takod köögiviljadega
Eat4Change kokkamise jaoks koostas Tiina Saar
- 1 spl tako maitseainesegu
- 65 g värsket tomatit (tükeldatud)
- natuke vett
- 65 g paprikat
- 65 g punast sibulat
- 1 punt Rooma salatit või hiinakapsast või leivalaevukesi vm huvitavaid tako aluseid.
- hummust
- koriandrit või peterselli
- Soovi korral köögiviljasegule lisada 4 spl tako kastet
Sega pannil omavahel tako maitseainesegu, purustatud tomatid ja vesi. Kes soovib, võib ka sibula läbi kuumutada. Lase podiseda keskmisel kuumusel ilma kaaneta 3-4 minutit. Vajadusel lisa vett. Haki paprika ja punane sibul peenelt. Soovi korral võid lisada ka värsket tükeldatud tomatit. Sega pannil olev segu ja hakitud köögiviljad kokku. Valmista ette takopõhjad, mille põhjale määri hummust. Täida takokausid seguga, lisa hakitud koriandrit või peterselli ja naudi.