Kõrvitsa-läätsehautis

2 spl õli

4 küüslauguküünt, noa küljega katki vajutatud ja hakitud

1 cm tükk ingverit, peeneks hakitud või riivitud

1 suur sibul, tükeldatud

1/2 tl soola + maitse järgi lisaks

2 tl (punast) karripastat

300 ml vett

130 g punaseid läätsi

250 g kõvemat kõrvitsat nagu pudel- või muskaatkõrvits (puhastamata kaal), kooritud ja tükeldatud

400 ml kookospiima või kaerakoort

1-2 tl sidrunimahla

1/4 tl musta pipart


Aja õli potipõhjas kuumaks, lisa küüslauk ja prae segades 30 sekundit, lisa sibul, ingver ja sool, prae keskmisel kuumusel 5 minutit või kuni sibul hakkab pruunistuma. Lisa karripasta ja sega kuni see on ühtlaselt sibulaga segunenud. Lisa vesi, lase keema tõusta. 


Loputa läätsed voolava vee all ja lisa potti. Keeda 6-8 minutit, see järel lisa kookospiim ja kõrvits. Hauta madalal kuumusel kuni läätsed ja kõrvits on pehmed, 15-20 minutit. 


Sega aegajalt, et vältida põhjakõrbemist. Lisa sidrunimahl ja pipar ning vajadusel veel soola. Serveeri riisi, tatra, kartuli vm meelepärasega.

Nipid:

* Hautisest saab lihtsa vaevaga läätsesupi, kui lisad rohkem vedelikku.

* Jättes hautise paksemaks, saab seda kasutada näiteks vrappides.

* Hautis sobib söömiseks ka nachode või saiaga ning isegi pirukatäidiseks.

* Lisa julgelt külmkappi/riiulile seisma jäänut - paprikat, sellerit, seeni, spinatit, tomatit/tomatipastat, konservmaisi, pärlsibulaid, ananassi, letšot, rosinaid, pähkleid jm.